En Son

Vize Haftası 1-12 Kasım...Okulun Resmi Açılışı 17 Eylül saat 11.00'da Yüksekokul Bahçesinde Yapılacaktır...Yeni Mezunların Dikkatine! Çıkış işlemlerinizi yapabilirsiniz....Yeni Dış Ticaret Program Başkanı Mehmet Tevfik İzgi...Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel Pilav Günü 4 Temmuz Pazar Saat 16.00'da....Bahar Dönemi Bütünleme Sınavları 16 Haziran-29 Haziran......Bölüm Birincileri Belli Oldu.......Mezuniyet Töreni 12 Haziran Saat 11.00'da İstanbul Kongre Merkezinde....... Final Haftası 28 Mayıs-09 Haziran......Kişisel ve Mesleki Gelişim Seminer Notları Blog'da.....

24.02.2010

Mülakatta Eğitimle İlgili Sorular



1. LİSEYİ, ÜNİVERSİTEYİ NE ZAMAN BİTİRDİNİZ, BİTİRME DERECENİZ NEYDİ?

Mülakatlarda en çok rastlanan sorulardan biridir. Özgeçmişinde bu tür bilgileri detaylı olarak belirten aday, mülakat sırasında oldukça şaşırtıcı olarak bu bilgileri tamamen unutmaktadır. Okul bitirme derecesini ve bitirme yılını mülakat sırasında unutmak kadar amatörce bir yaklaşımın oldukça büyük bir hata olduğunu belirtmekte fayda var. Bu tip bir soru sorulduğu zaman, duraksamak bile size puan katbettirir.

2. EĞER KARİYERİNİZE TEKRAR BAŞLAYABİLME İMKANINIZ OLSA FARKLI BIR MESLEK SEÇMEK VEYA EĞİTİM ALMAK İSTER MİYDİNİZ, HANGİ DALI SEÇERDİNİZ?

Klasik mülakat sorularından bir diğeri ve en sık karşılaşılandır. Eğer mesleğinizi, başvurduğunuz pozisyondan başka bir dala değiştirmek istiyorsanız ve bu soruya başka bir meslek seçmek istediğiniz doğrultusunda bir cevap verirseniz işe kabul edilme olasılığınızı daha en başından, kendi ellerinizle yok etmiş olacaksınız. Asla mesleğiniz dışında bir dalda daha mutlu olacağınız imajını vermeyin ve mesleğinizden ne kadar haz aldığınızı ve bu mesleği seçtiğinizden dolayı ne kadar profesyonelce bir karar verdiğinizi belirtin.

3. KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN SON ZAMANLARDA NE TÜR EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILDINIZ?

Eğitim, hayatın her döneminde devam eden bir olgudur. Öncelikle iş hayatında eğitime harcanan zaman, kariyerinize yapılmış en büyük yatırım olma özelliğini taşır. Eğer kendinizi geliştirmek için eğitim programlarına katılıyorsanız veya firmanız sizi bu konuda destekliyorsa, bunları muhakkak detaylı olarak belirtin. Fakat bu tip bir soru yöneltildiği zaman size en sağlıklı sonucu, şimdiye kadar almış olduğunuz eğitimlerin veya katılmış olduğunuz profesyonel seminerlerin listesini mülakatı yapan kişiye aktarmak sağlayacaktır. Bu size zaman kazandıracak ve daha profesyonel bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır.

4. NEDEN MASTER, MBA, DOKTORA YAPTINIZ VEYA YAPMADINIZ?

Özellikle yeni mezunlar arasında sadece üniversite eğitiminin yeterli olmadığı ve lisans eğitiminin kesinlikle yüksek lisans eğitimi ile desteklenmesi gerektiği konusunda yanlış, fakat çok yaygın bir imaj vardır. Eğer lisans eğitiminizi mühendislik konularında yapıp, tarih yüksek lisansı yaptıysanız ve yine de mühendislik pozisyonlarına başvuru yapıyorsanız mülakatçı bu soruyu size yöneltecektir. Eğer araştırma geliştirme nosyonu gerektiren bir pozisyona başvuruyorsanız, konunuzda almış olduğunuz lisansüstü eğitim size stratejik bir avantaj sağlayacaktır. Eğer herhangi bir lisansüstü eğitim almadıysanız, mesleki iş tecrübesinin sizin için daha önemli olduğu bilgisini karşı tarafa aktarmanızda büyük yarar vardır.

5. SON BULUNDUĞUNUZ POZİSYONDA NE ÖĞRENDİNİZ?

Kendinizi öğrenmeye açık bir kişi olarak tanımlayarak yeni veya son pozisyonunuzun size profesyonel beceri anlamında neler kattığını belirtin. Örneğin, "Analitik düşünce yapısına sahip olmamı sağladı "veya "Müşteri ilişkilerini nasıl yöneteceğim konusunda bana bilgi kazandırdı" demeniz açıklayıcı olacaktır.

6. BU MESLEĞİ NEDEN SEÇTİNİZ?

Daha çok yeni mezunlara yöneltilen bu soru türü, eğitimini aldığınız mesleği bilinçli bir şekilde mi, yoksa tam tersinin mi gerçekleştiğini ortaya koymak için yöneltilir. Buna karşın mülakatçı için akıldan çıkarılmaması gereken nokta, eğitim sistemimiz içerisinde oldukça küçük bir kesimin arzu ettiği mesleğe ulaştığıdır. Bu durumda meslek seçmenin büyük bir kitle için tamamen tesadüflere dayandığı ülkemizde bu soruya cevap vermek aday için oldukça sıkıntılı olacaktır. Yine de adayın eğitimini gördüğü mesleğe tesadüf eseri girdiğini ama zaman içerisinde bu mesleği sevdiğini ve kariyerini bu alanda devam ettirmek istediğini belirtmesi pozitif olacaktır.


Alıntı: http://www.kisiselbasari.com/Yazi.asp?ID=3023


5.02.2010

Kayıt Yenileme Sisteminde Değişiklik

Değerli Arkadaşlarım,

2009-2010 Eğitim Yılı, Bahar Dönemi itibarı ile yapılan değişiklikle kayıt yenileme işlemleri internet üzerinden yapılacaktır.

1. Kayıt Yenileme işlemlerini yapacağınız adres http://nokta.istanbul.edu.tr/niu/NoktaNewDesign.aspx?un Bu adreste neler yapmanız gerektiğini içeren bir PDF dosyası mevcuttur. Bu dosyada neler yapmanız gerektiği anlatılmaktadır. Büyük ihtimalle 08.02.2010 Pazartesi günü aktive olacak sistemde daha önceden okula giderek yaptığımız kodlama işlemi yerine, sistemden giriş yaparak seçilmesi zorunlu olan dersleri seçerek kayıt yenileme işleminin internet üzerinden olan bölümünü tamamlayacaksınız. Sistemin henüz tam aktive olmaması yüzünden şu anda sadece sisteme giriş yapıp şifrenizi değiştirebilirsiniz.


2. Verdiğimiz adresten arkadaşlar kullanıcı adı kısmına okul numaranızı, şifre kısmına T.C Kimlik numaranızı girerek sisteme giriş yapacaksınız.(Yabancı uyruklu öğrenciler pasaport numaralarını yazacaklardır.) Daha sonra önünüze gelen ekranda şifre değişikliği yapmanız gerekecek ve yeni şifrenizi girip kaydederek sisteme girişinizi tamamlayacaksınız. Sistem aktive olduğu zaman, sisteme giriş yapılacak ve kayıt yenileme işlemlerini buradan gerçekleştireceksiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra çıktısı istenen sayfa ve dekontla birlikte, belirlenecek günlerde okula giderek kayıt yenileme işlemlerinizi tamamlayacaksınız.

3. Garanti Bankasının herhangi bir şubesine giderek öğrenci numaranızı söyleyerek harcınızı yatırabilirsiniz. Örgün Eğitim için 114 TL, İkili Eğitim için ise 385 TL öğrenim harcı yatırılacaktır. Kayıt yenileme işleminizi tamamlamak için harcın yatırılması ve dekontun öğrenci işlerine teslim edilmesi zorunludur.


4. Geçen senenin 2.döneminde alttan ders alan arkadaşlarımızın, kayıt yenileme sisteminde giriş yaptıklarında öncelikli olarak alttan alacakları dersi seçmeleri gerekmektedir.


5. 1.Sınıflarda Bilgisayar II dersini alacak ve önceki senelerde Bilgisayar II dersinden başarısız olan arkadaşlarımızdan, numarasının sonu tek olan arkadaşlar A, numarasının sonu çift olan arkadaşlar ise B'yi seçeceklerdir. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için bunun doğru yapılması gerekmektedir.


6. Kayıt yenileme ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlarım bana E-mail ve Telefon vasıtasıyla ulaşabilirler.


Sevgilerimle